fbpx

10 sätt att komma ur sin bekvämlighetszon – Livscoaching!

10 sätt att komma ur sin bekvämlighetszon – Livscoaching!

Nå dina mål

Forcerar du dig själv för att bli bättre eller göra bättre? Forcerar du dig själv att påbörja eller avsluta något? Strävar du efter att uppnå dina mål och din riktiga potential? Klarar du själv inte av att pressa dig så mycket då är det dag för Livscoaching.

Hur gör jag?

Det är lätt att inte att pressa sig själv. Trots allt så krävs det mindre ansträngning att vara bekväm och kvar i komfortzonen. Men kan du på så sätt uppnå ditt ultimata jag? Genom att begränsa dig till vad du redan vet, går du troligen miste om nya möjligheter, nya livserfarenheter och främst av allt, din personliga tillväxt. Livscoaching hjälper dig att komma över barriärer med dig själv.

Livscoaching är fördelaktigt på många olika sätt: Du får mera tydlighet i vad du vill ha av livet. Du får en bättre insikt om dig själv och dina mål. Du får en starkare känsla av självförtroende och tillförsikt genom att lära känna dig själv bättre-

Nu är det dags för dig att komma ur din säkra kokong men var du ska börja?  Här får du 10 simpla steg i hur du kan komma ur din komfortzon.

Det svåraste är att ta det första steget!

 

  1. Ta det första steget

Teoretiskt sätt allt du behöver göra är att ta det första steget. Det kanske inte alltid är så lätt som det låter. Förbered dig på att det kommer att bli svårt. Och när det i början känns trögt, då vet du att du är på rätt spår! Jämför med en första dag på gymmet, eller jobbet efter en lång helg. Första dagen är alltid värst.

  1. Välj inte det bekväma och säkra valet

Var noga med att pressa dig själv att välja det mera riskabla och obekväma valet i din vardag. Det är det valet som du kommer att lära dig mest från och som kommer att få dig att växa som människa. Stå emot frestelse att välja det säkra kortet, så gör du dig en stor tjänst!

  1. 1-2-3-NU!

Det behöver inte vara ett beslut på liv eller död. Fokusera på små val till en början, och gör ett val som är ovanligt för din vanliga rutin eller sätt att välja. Om det känns väldigt skrämmande, slänga ett mynt. Jag är fullt allvarlig! ? Släng ett mynt över beslutet och hålla fast vid ditt val. Snabba val ger ofta en känsla av självförtroende. Dessutom behovet att eliminera att fundera över varje beslut ökar kraftigt processen att du hamnar ur din komfortzon.

  1. Säg “ja” oftare

Säg ja, även när du tror att du inte är redo…. På arbetsplatsen, säg ja till nya projekt, nya uppdrag eller nya roller. Hemma, säg ja till nya middagsplaner, besök nya vänner, gör något nytt till helgen (gärna något du inte tror att du egentligen tycker om). Med vänner, säg ja till nya aktiviteter, nya resor, nya bekantskaper.

  1. Andra perspektiv

Det finns alltid flera sätt att se på en situation. Ett fiffigt sätt är att umgås med människor du vet oftast har en helt annan åsikt än dig själv. Du får en unik möjlighet att debattera idéer med dem och på så sätt få insyn in andra perspektiv än de du håller. Du kanske t.o.m. förvånar dig själv och kanske rentutav börjar skifta perspektiv.

  1. Volontera

Ingenting är så uppfyllande som att hjälpa någon annan med en känsla av riktig förståelse och medkänsla. Gör det till en enkel inlärningsupplevelse och testa på olika situationer. Var inte rädd för att erbjuda din hjälp till andra människor, du kanske överrumplar dem ?, men det är nog mest för att hjälp till sina medmänniskor idag är mer-och mer ovanligt. Var inte blyg, genomför ett volontärsarbete och känn efter hur du känner dig efteråt.

  1. Ta tag i din rädsla- och besegra den

Oftast så är man rädd för nya saker, situationer eller människor. Har du någonsin funderat på vad det är du är rädd för i en ny situation? Den är ju ny, det är någonting du aldrig tidigare har gjort, hur kan du då veta att det är en dålig situation, eller något du måste hålla dig undan från? Vad är det egentligen du är rädd för? Det är själva känslan för det man ännu inte känner till som man egentligen är rädd för, och enda sättet att bli fri från sin rädsla är att göra precis det man är mest rädd för. Prova så får du se, du kan alltid börja med mindre utmaningar för att få upp modet.

  1. Ta ingenting för givet

Vi är alla så upptagna med tankar om vad vi inte har och erfarenheter vi saknar. Men vi har så mycket mera än vi tror. Om vi bara stannade upp ett ögonblick och tittade omkring oss, då skulle vi kunna se oändligt många saker som vi har men som andra inte är så lyckliga att ha. När du känner att du börjar fokusera på vad du inte har, vänd på situationen och hitta vad du har som någon annan inte har. Du kommer att bli förvånad med hur mycket du egentligen har att vara lycklig över.

  1. Din tillväxtlista

Ha alltid en lista med dina mål för dagen. Se till att målen är utanför din komfortzon och att de känns ”riskfyllda”. Gör det till en vana att läsa listan i slutet av dagen, och se till att ta ansvar för att fullfölja de mål du har satt upp för dig själv.

  1. Kom ihåg att imorgon är en ny dag

För att kunna ta tag i situationer som känns svåra är det värt att komma ihåg att du har en ny chans varje dag, dessutom så kan varje dag avancera ett litet steg i taget. Och om du tidigare varit med om en svår situation, då vet du att situationen enbart har gjort dig starkare. Alltså är det värt att köra vidare!

 

No Comments

Post A Comment