fbpx

Tajming är allt!

Tajming är allt!

Fungerar verkligen Livs Coaching?

 

Du har kanske hört talas om Livs Coaching, och du kanske tycker att det verkar vara ”hokus pokus” över hela processen. Men Livs Coaching är en strukturerad process som analyserar djupgående vem du är och vad du vill samt vilka hinder som håller dig tillbaka. Du får lära dig vad du ska göra för att övervinna dessa hinder och hur du ska vidta positiva åtgärder för ditt liv.

Till skillnad från traditionell psykoterapi så fokuserar coachning på att hjälpa dig att uppnå dina framtida mål samt hur du kan anpassa dina framtida perspektiv, för att komma dit du vill. Mycket mindre vikt läggs på läkning utav förflutna minnen och beteenden.

Processen delas upp i 6 olika faser.

 

Fas 1: Tajming

Intresse och inspiration öppnas och stängs som en dörr. Det är öppet just nu, kanske som ett resultat av ditt tänkande, “Det jag gör fungerar inte, något måste förändras. ” Och det har det, du vidtar redan åtgärder och försöker något annat.Du kanske googlar runt för livs coaching eller får rekommendationer från bekanta. Om du utnyttjar möjligheten som har kommit mot ditt håll då kan ditt framåt-moment fortsätta.

 

 

Fas 2: Bedömning

Det första och viktigaste steget är att ta reda på vem du verkligen är. Dina styrkor, din personlighet, dina värderingar och den vision du har för ditt liv. När vi väl har kartlagt vad det är du vill ha och har lagt upp specifika mål, då kan vi gå vidare till att analysera vad du behöver för att skapa en varaktig förändring.

Fas 3: Hitta hinder och blockeringar

Här dyker vi djupare in i ditt förflutna, där vi tittar på de hinder som har hindrat dig fram till nu, från att göra de förändringar du önskar. Dessa är oftast inre hinder, som ohjälpsamma automatiserade uppfattningar eller ineffektiva strategier. Alla dessa typer av begränsningar har uppståt under tidigare barndom, då din fulla analytiska och logiska förmåga ännu inte var fullt utvecklad. Och för att komma vidare måste du inse var någonstans du bedömde en viss situation fel och sedan se situationen igen med ”nya ögon”.

Fas 4: Förberedelse och planläggning

När du klart kan se vem du är, vart du vill gå och vilka hinder som har funnits på vägen är du redo att påbörja en handlingsplan. Du kommer att få lära dig nya strategier för att  smidigare kunna hantera hinder – både inre och yttre. När du har lärt dig hur du gör saker annorlunda, kommer ditt perspektiv att skifta och du får då bättre resultat.

Fas 5: Åtgärder och personligt ansvar

När du väl har kommit till fas 4, så vet du redan vad det är du behöver göra. Under varje coaching session får du nya strategiska uppdrag att jobba med, där du vidtar åtgärder som leder dig framåt.
Min roll som livs coach är att hålla dig personligen ansvarig för alla dina steg i processen, att hålla dig motiverad och i rätt riktning samt förse dig med moraliskt stöd när de behövs.

Fas 6: Integration

Du har nu utvecklats till din egen coach. Du har lärt dig att tillämpa alla de verktyg vi har jobbat med under vårt arbete tillsammans, och du vet nu hur du kan nå nya mål som du sätter upp för dig själv. Du är nu fullkomligt självgående och är i livsspiralens uppåtgående riktning.

 

No Comments

Post A Comment