fbpx

Ett bra liv via livscoaching?

need to know

Implikationen av ett bra liv

Ett bra liv handlar om att undersöka livet, engagera livet med nyfikenhet, alltid söka efter nya förnöjelser och nya riktningar som man kan nå med ditt sinne. Detta är inte nya regler. Det har sitt ursprung från forntida grekiska filosofer.

Att leva livet och vara lycklig handlar om att kontinuerligt undersöka livet genom sitt sinne och sitt förnuft, naturens största gåva till mänskligheten. Förnuft är det som låter människor delta i livet, att vara mänskligt är att tänka, bedöma och utforska världen, upptäcka nya källor till materiellt och andligt nöje.

Om vi plötsligt skulle sluta med denna upptäcktsfärd, ja då skulle vi ganska snabbt finna oss i situationen då vi känner missnöje. Och då börjar frågor som; “varför har jag ingen energi och lust längre”,  “hur blir man lycklig”, “jag vill ha ett bättre liv!

När du kommer till slutet av vägen, kanske du börjar fundera på att söka hjälp. Livscoaching är då en exceptionell metod, eftersom coaching strävar mot att upprätta balans i alla de domän som är viktiga för ett lyckligt liv.

Kan jag skapa ett bra liv själv, eller ska jag söka hjälp?

Många människor idag tvekar när det gäller att boka coaching. Många tror att de inte behöver hjälp och att de kan göra allt själva. Sanningen är den att det alltid hjälper att få stöd, speciellt om det är utav en erfaren person som kan hjälpa dig att komma dit du vill utan att slösa vare sig din tid eller dina pengar.

En livscoach hjälper dig att ta reda på vad du vill göra med ditt liv, och ännu viktigare, en coach kan hjälpa dig att ta reda på hur du ska göra det!

Vad är filosofin inom livscoaching?

  • Ditt förflutna motsvarar inte din framtid
  • Allt är möjligt och inom räckhåll
  • Styrka och kompetens nås genom ansvar
  • Kvalitén av dina tankar fastställer din emotiva hälsa
  • Vara bättre är fördelaktigare än att må bättre
  • Alla har förmågan att förändras