fbpx

Älska dig själv

Älska dig själv

10 sätt att vara lyckligare 2020 – Älska dig själv

 

Om ditt mentala och känslomässiga välbefinnande hade motgångar under 2019, så är det god tid i år att prioritera det. Älska dig själv under 2020!

Ju mer du ser dig själva som en positiv, omtänksam, och inspirerande person, desto mer blir du just det! Och ju mer du älskar dig själv desto mera kommer du men även andra att göra det!

När man känner sig nere kan det vara riktigt svårt att rycka upp sig och titta framåt. Och även om det är helt normalt att känna sig nere då och då, vill du inte tillåta dina negativa tankar att ta kontrollen över ditt liv och köra helt över dig.

Det är viktigt att förstå att hur du bestämmer dig för att känna dig, verkligen påverkar dina val. Om du till exempel känner dig värdelös är det troligt att du inte verkställer de mål du har bestämt dig för. Eller om du väljer att vara kvar i ett dåligt förhållande eftersom du inte tror att du är värd bättre.

Genom att ta vissa specifika steg kan du påverka och förändra ditt humör. Du blir då mer positiv och känner dig bättre med dig själv. Jag kommer här att gå igenom 10 steg som du kan använda för att skifta ditt humör.

1. Lita på dig själv

Tro på dina inre kapacitet, och du lär dig från varje upplevelse. Svaren har du alltid tillgängliga inombords, och det gäller att du är lugn och tror på dig själv för att kunna inse vad det är du behöver göra näst. Var inte för hård mot dig själv och ha tålamod.

2. Ge inte upp och kämpa vidare

Låt inte olika situationer få dig ur balans. men kom även ihåg att de flesta förmildrande omständigheter oftast är tillfälliga. Se istället till att få mera insyn genom att hålla dig kvar på banan och kanalisera dina tankar i en positiv riktning.

3. Ha koll på dina tankar

Dina tankar kommer aldrig att bli 100% positiva. Du måste lära dig att ignorera negativa tankar och vara öppen för nya idéer, som kommer att hjälpa dig att gå mot en positiv riktning. Börja känna igen dina negativa tanka och öva dig på att kuva dem.

4. Sammanställ dina inre styrkor

Lär dig att få tillgång till dina styrkor och dirigera dem mot att uppnå dina mål. Du måste fullständigt tro på att dina styrkor och dina kunskaper hjälper dig i alla situationer. Kom ihåg att du har varit med om värre……

5. Lär dig att älska dig själv

Du behöver inte vara den du är idag för alltid, ditt liv är inte förutbestämt. Genom att ändra på det sätt du ser dig själv verkställer du i själva verket en strategi. Vilken kommer att leda dig mot den person du egentligen skulle vilja vara. Ett bra sätt att börja är att begränsa det som skadar dig.

6. Var vän med livet

Viktigt att komma ihåg att livet inte är till för att skada eller straffa dig. Det sköter du helt själv! Att lära sig att känna igen nya möjligheter och titta i en annan riktning är det som kommer att hjälpa dig att få nya perspektiv.

7. Sträva inte efter för mycket

Begär kan vara ett kraftig motivations verktyg. Men att vilja ha någonting för mycket kan istället bli smärtfullt eller kostsamt! Gå efter dina önskningar med håll kvar din integritet.

8. Jobba på att inte bli förolämpad

Det är vist att inte ta kritiska kommentarer personligt. Försök att se att kommentarer oftast är den andra personens problem och inte ditt. Jobba på att agera istället för att reagera.

9. Förstå att motgångar är en del utav livet

Även världens mest framgångsrika människor måste hantera motgångar i livet. Skillnaden är att de redan har inset hur motgångar tar dem till nästa nivå av deras liv. Ticket är att kunna processa dina känslor först och sedan agera.

10. Hantera dina rädslor

Att komma över dina rädslor gör dig bara starkare. Det är ofta hjälpsamt att erkänna sina rädslor för sig själv, du blir då mycket lättare fri från dem.

 

Må bra med dig själv, oberoende på vad du stöter på i livet. Förstå att varje dag som du vaknar är en ny möjlighet för att bli bättre och komma längre i livet. Slösa inte bort denna värdefulla chans!!!

No Comments

Post A Comment