fbpx

Hur gör man?

midfulness goals

Hitta din balans i livet

De flesta av oss misslyckas tyvärr med att inse hur viktigt det är med rätt balans i livet. Föreställ dig en cirkus artist som går på lina och balanserar tallrikar på huvudet. Ändamålet är att ta sig från ena änden till den anda. Men artisten behöver göra mycket mer än bara gå för att klara det. Om någon detalj skulle vara ur balans så skulle hon inte kunna fortsätta. Utan hon skulle vara tvungen att se till att justera allting igen och sedan börja igen.

Och precis på samma sätt, så är ditt liv fullt av olika element som behöver precis rätt balans för att du ska kunna gå vidare .

 

Men du kan inte uppnå balans i livet utan mindfulness. Mindfulness innebär att vara totalt närvarande både mentalt och fysiskt. Du känner kanske igen dig själv i en situation då någon berättar något till dig. Då du plötsligt inser att du inte har hört ett ord av vad de har sagt.

Vårt sinne jobbar för det mesta i framtiden eller i det förflutna, det verkar på något sätt vara standardinställningen. Men i detta läge går du miste om väldigt många fina och gynnsamma upplevelser.

 

Varför öva mindfulness

För att inte missa dessa situationer måste du träna upp ditt sinne. Centrera på det du gör, när du gör det- och tänk inte på det förflutna eller oroa dig för framtiden.

Mindfulness är avgörande för att du sa kunna uppnå balans i livet.

Det traditionella sättet att meditera är kanske att bestämma sig för att dagligen undvara sig själv 10-20 minuter. Hitta ett lugnt och stillsam plats där du kan utföra övningarna ostört.

Men om det inte skulle kännas rätt för dig så finns det många andra sätt att öva på mindfulness.

Det gäller att hitta stunder då du får vara för dig själv med dina tankar

Det kan vara när du diskar och plockar undan matbordet, då är det oftast ingen som stör dig.

Eller när du kör bil, stäng bara av radion och svara inte i telefonen under den tiden utan ta all den tid som du faktist får för dig själv att känna efter hur din kropp känns.

Andra bra förslag kan vara när du borstar tänderna eller när du tränar. Du har tid bara för dig själv och det är ypperligt tillfälle att stilla tankarna och bara fokusera på dig själv, dina tankar, känslor och kropp.