fbpx

Perfekta föräldrar

parent coaching

Föräldrar vill naturligtvis se sina barn lyckas i livet, och lika naturligt vill ingen att ens barn har det kämpigt och jobbigt.

Föräldrar coaching handlar om att lära sig förstå sitt barn och lära sig uppmärksamma kärnkänslorna bakom hans persona. Detta är något som tar tid.

Ju mer tid du investerar i att förstå ditt barn, desto mer kommer ditt barn att lita på dig. Att börja öppna sig och bjuda in dig till hans känslomässiga värld är något som tar tid.

Vad kan föräldrar göra

Du är den bästa personen för jobbet som coach för ditt barn.

Din roll som förälder är att stödja ditt barn för att nå hans potential och upptäcka hans passion och mål i livet.

Föräldrar coaching är en konstant pågående process och ju mer övning du har desto bättre blir dina färdigheter.

Är det inte det något som vi alla önskar våra barn?

För dem att uppleva livet som det naturligt ska vara, en lycklig plats i världen.

Men för att lyckas med detta måste du hjälpa honom att förstå, både sig själv och andra.

Känslomässig coaching klassas som en av grundstenarna när det gäller utveckling av ett sunt emotionellt och socialt välbefinnande.

Ditt barn behöver din hjälp att förstå och reglera sina känslomässiga reaktioner. Och du ska undvika att försöka få ditt barn att ändra sitt beteende genom olika  belönings- eller straffsystem.

Om ditt barn t.ex. är väldigt gråtigt eller klängigt, så kan det vara lockande att vilja ändra hans uppförande. Genom att t.ex. belöna honom med något gott om han slutar gråta. Men på detta sätt lär du inte honom att förstå varför han inte borde vara så gråtig eller klängig. Du lär honom istället att, om han får något så slutar han. Detta beteende utvecklas sedan vidare till att han förväntar sig att få något i gengäld för att göra som du vill.

Vårt jobb som föräldrar är att hjälpa våra barn att hitta och följa vägen till lycka och uppfyllelse.

Att vägleda dem i rätt riktning och hjälpa dem leva ett fulländat liv.