fbpx

Har jag en bra relation?

Har jag en bra relation?

Att anknyta till någon romantiskt, känslomässigt och fysiskt kan vara helt underbart! Men det krävs betydande arbete för att bygga en bra relation.

Du behöver inte känna dig orolig om din relation för stunden inte är så bra, ingen relation är perfekt hela tiden. Men i en bra relation borde ni båda känna er fantasktiskt, större delen av tiden.

Utgångspunkten kräver självklart att ni har attraktion mellan er. Men en bra relation kräver mer än bara attraktion – det krävs också arbete. Där ni båda är villiga att försöka och jobba på de meningsskillnader som ni har. Här får du några tips som kan hjälpa er att bygga en sund relation:

  1. Älska dig själv

Det viktigaste är att du älskar dig själv. Gör du det inte så kan det bli väldigt svårt att övertyga dig själv om varför den andra personen skulle göra det. Att vara bekväm med vem du är betyder att du är nöjd med dig själv och blir då även en lyckligare partner.

  1. Kommunicera med varandra

Det är väldigt viktigt att ni båda pratar om era känslor, speciellt när ni känner er sårade. Ställ frågor och lyssna på din partners svar. Om du är upprörd, gör du dig en stor tjänst om säger det till din partner. Gör inte misstaget och vänta på att din partner ska försöka ta reda på vad problemet är. Att prata igenom era problem skapar både förtroende och stärker er relation. Sedan så handlar det inte bara om hur man hanterar problemen. Glöm inte att låta din partner veta när han har gjort något som gör dig lycklig.

  1. Ärlighet varar längst

Var öppna och uppriktiga med varandra om vad ni gör, tänker och känner. Det känns säkert skrämmande att vara helt ärlig om sina känslor i början av ett förhållande. Men ärlighet skapar förtroende, få saker skadar en relation mer än oärlighet och lögner.

  1. Ha förtroende och ge varandra utrymme

Ni måste lära er att lita på varandra och på er själva. Att spendera tid tillsammans är självklart bra, men inte att spendera ALL er tid tillsammans. Det är hälsosamt att ha sina egna vänner och intressen utanför relationen. Samtidigt så måste ni kunna lita på varandra under den tid ni inte är tillsammans.

  1. Var ense om att ni kan vara oense

Ni kommer inte alltid att vara eniga i olika situationer, och det är helt OK. Det viktiga är att ni respektera varandras åsikter och idéer, och kan prata om de oenigheter som ni har.

  1. Lär er förlåta och be om förlåtelse

Alla kan vi göra misstag. För en stabil och bra relation måste ni kunna be om förlåtelse och ursäkt när ni har gjort något fel. Lika viktigt är att kunna acceptera när en ursäkt ges. Det bara skadar ert förhållande att gå omkring och hålla gammalt groll.

  1. Stötta varandra

Alla mår bra av att bli berömda. Våga lovorda när din partner har gjort något bra, berätta vad du tycker! Självklart bör din partner göra samma sak för dig.

  1. Prata om ert sexliv….öppet och ärligt

Att berätta för din partner vad som känns bra och vad du gillar och inte gillar hjälper er båda att ha bättre sex. Det tar tid att slappna av och lära sig att vad man gillar bäst, hjälp varann genom att tala öppet om vad ni föredrar.

  1. Sluta aldrig bry dig om dig själv

Det är oundvikligt att beteendemönster förändras när vissa komfortnivåer har nåtts. Men det betyder inte att du borde strunta i eller försumma dig själv. Viktigt att du håller ditt utseende på den nivå som får både dig och din partner att känna att du bryr dig om dig själv och vill se bra ut. Lika viktigt är att du håller fast vid din egen personlighet och stil. Det är normalt att par “växer samman” efter en viss tid tillsammans. Det betyder inte att du ska ändra eller ta bort allt det som du var stod för innan förhållanden.

  1. Låt det förflutna förbli förflutet

Om ert förhållande har varit igenom någon svårighet men som ni har lyckats komma igenom, använd det för att lära och växa. Det gynnar ingen att hänvisa tillbaka till den situationen under argument. Eller att ta upp det i situationer för att använda mot din partner. Det hjälper heller inte att gå omkring och tro att bara för att det har hänt en gång, så kommer att hända igen. Det som har hänt har hänt, lär er att släppa det.

 

No Comments

Post A Comment