fbpx

Bra anledningar att börja öva Mindfulness

mindfulness

Vad är stress och varför är det viktigt
att stress omses

För att svara på frågan “vad är stress” måste du kunna precisera din egen stress. Stress uppfattas i de flesta fallen som något negativt. Men det behöver det inte vara, stress kan vara till hjälp och är bra när det motiverar dig att prestera mer.

Finns det egentligen någon anledning med att vänta med mindfulness? När det kan hjälpa dig att öka din förmåga att reglera känslor, minska stress, ångest, depression och allomfattande få dig att må bättre. Mindfulness hjälper dig också att fokusera bättre, liksom att lättare observera dina tankar och känslor utan att vara för dömande eller hård mot dig själv.

Men det finns mycket mera du kan få från att öva mindfulness, att må bättre är bara början.

Förstå ditt eget psykiska välmående: Psykisk smärta och ångest är ett bakgrundsbrus som ligger som grund för de val vi gör under dagen. Via mindfulness får du en chans att inse vad det är som orsakar det bruset

Sänk din stressnivå: Höga nivåer och okontrollerad stress orsakar många åkommor och besvär.  Dessutom fförsämras andra sjukdomar. Mindfulness hjälper dig att minska stressnivå.

Skapa bättre relation till dina nära och kära: Har du varit i en situation där du har stirrat blankt på någon nära dig. Där du plötsligt märker att du helt har missat vad de har pratat om? Mindfulness hjälper dig att ge dem din fulla uppmärksamhet.

Förbättra din koncentrationsförmåga: Visst är det frustrerande att glömma bort vad vi skulle göra eller säga. Det är lätt hänt om vi tillåter våra tankar att samtidigt dras i olika riktningar. Mindfulness förstärker din medfödda förmåga att fokusera.

Minska oväsendet och bullret inom dig: Den konstanta rösten i ditt huvud som kontinuerligt kritiserar dig, eller påpekar att du inte är tillräckligt bra. Lämnar den dig någonsin i fred? Det är dags att du lär dig att inte lyssna på det oväsendet som kommer upp och istället själv bestämmer vad som passar dig bäst.