fbpx

Är på väg att gå in i väggen

Är på väg att gå in i väggen

Vad betyder egentlige att gå in i väggen?

Är ditt liv är en enda röra?

Är du arbetsmässigt ouppfylld?

Är förhållandet du är i en återvändsgränd, och fyllt med lidande?

Att gå i väggen är alltför vanligt idag. Har du nått dit så är det mycket troligt att du känner att du bara inte orkar fortsätta längre. Stressen och oron har tagit över och du finner ingen väg ut.

Och även om du just nu känner att du aldrig kommer att kunna bli dig själv igen. Och att det inte finns någon utväg för dig. Så finns det alltid en utväg.

Det kan vara väldigt svårt att ta just det första steget. För hur kan man veta i vilken riktning det ska vara? När man är så djupt nere att man inte ens kan se klart och tydligt.

Känner du att du behöver hjälp kan du alltid rådfråga med en livscoch. En livscoach hjälper dig att hitta de gäckande positiva framstegen. Du kan få hjälp att uppnå mera på hemmaplan, på arbetsplatsen och med andra människor. Eller om du söker lyckan och uppfyllelsen i ditt liv. Men glöm aldrig att du redan har alla nödvändiga verktyg inom dig, och en livscoach hjälper dig bara att hitta vägen till dem.

Men det finns mycket du själv kan göra för att ta dig ur denna ofördelaktiga situation.

Här är de 3 absolut nödvändigaste stegen du måste ta för att kunna förändra ditt liv.

Först av allt måste du ändra ditt sätt att tänka

Genom att förändra ditt tänkande förändrar du även ditt liv. Du måste själv börja tro på att det kommer att bli bättre för att det ska bli det. Om du själv inte tror att ditt liv är gynnsamt, ja då kan det faktiskt inte bli det.

Du måste även ha tålamod, detta är en process som tar tid. Tänk efter hur länge du har gått och mått dåligt, för att slutligen gå i väggen. Vilka typer av tankar underhöll du under den perioden? Förmodligen så var det flera månader du gick omkring och bar på destruktiva tankar, eller hur?

Ja, då förstår du säkert att det måste ta i alla fall några veckor om inte månader för att din situation skall bli bättre. Men återigen, det kräver att du dagligen positivt jobbar på dina tankar och att du undviker alla negativa funderingar och åsikter, i den mån det är möjligt.

Sedan måste du även koordinera dina handlingar

Men det räcker inte bara med att tänka positivt. Det är ett viktigt första steg men du måste även ändra dina handlingar. För hur kan du förvänta dig något annat resultat om du fortsätter att göra samma saker om och om igen? Bara för att du går omkring och tänker att du kommer att få det där drömjobbet, betyder inte det att du faktiskt kommer att få det. Du måste även tajma ditt agerande i den riktning du väljer. Detta kan innebära att du behöver spendera mera tid på ditt CV, eller förbereda dig extra för intervjun. Du måste aktivt engagera dig för att match alla de positiva förväntningar du ansar.

Fokusera på att hitta de beteenden/vanor som har fått dig att gå i väggen

Dåliga vanor börjar ofta som resultat av hur man klarar av en oönskad upplevelse under barndomen. Och varje upplevelse är alltid kopplad till vår interna värld, dvs. våra tankar, känslor och handlingar som utgör vårt dagliga medvetande.Dessa dåliga vanor utvecklas sedan vidare varje gång vi erfar en liknande upplevelse som liknar den ursprungliga. Och ända sättet att bli av med dessa dåliga vanor är att konfrontera dem.

Säger du alltid ja?

Låt oss säga att du är en person som behöver samtycke från andra människor. Du kanske är rädd för att de annars inte kommer att uppskatta dig. Detta är ett väldigt ogynnsamt tankesätt. Du utsätter dig för situationer som du egentligen inte vill ha och som du sedan kan komma och ångra. Eller så kanske du låter andra dra nytta av dig, vilket återigen inte gynnar dig själv.

Din omvandling börjar med att du säger nej!

Hur mycket du än försöker kan du ändå inte göra alla andra lyckliga. Du måste lära dig att vårda om dig själv. Det är svårt i början, eftersom du har den dåliga vanan inövad redan. Och säkert en hel del rädsla för hur folk kommer att reagera om du helt plötsligt skulle säga nej. Men börja med att ta små steg i miljöer där du känner dig bekväm. Känn efter om det egentligen var så svårt och otäckt att stå på dig själv. Utöka detta sedan ditt nya beteeende i din arbetsmiljö och sociala umgänge. Det är troligt att vissa inte kommer att uppskatta att du nu börjar säga ifrån, men rusta upp dig för det och vik inte av din väg. Du kommer att märka att det kommer att få dig att må mycket bättre, nu när du bara säger ja när du verkligen menar det.

Investerar du i nedbrytande förhållanden?

Har du stannat upp en stund för att känna efter hur du mår i dina förhållanden? Om du känner att din relation tömmer dig på din energi, gör dig ledsen eller upprörd, då spenderar du troligtvis tid med fel människor. Rätt människor och sunt umgänge ska få dig att känna dig glad, lätt och bekväm. Rätt förhållande ska få dig att känna dig motiverad och kunna erbjuda dig stöd när du behöver det. Livet är för kort för att spendera med fel människor.

Hur vet du om du är i ett dåligt förhållande?

Om ena parten bara tar hela tiden utan att någonsin ge tillbaka

När någon vrider på varje situation ni är oense om för att få det att se ut som om det är ditt fel

Då någon nonchalerar dina känslor och drömmar

Om någon trycker ned och förtalar dig

Då någon ljuger för dig

Någon som inte kan ta ansvar och be om förlåtelse

Börja din omvandling genom att ge alla i dina förhållande 3 chanser att göra rätt för sig om de innan har gjort något som på något sätt skadat dig. Om efter dessa 3 chanser personen i fråga inte har gjort något för att bättra sig eller sitt beteende. Ja, då måste du verkligen bestämma dig för om detta är en människa som är värd din tid och ditt engagemang.

Du kanske tycker att det känns obehagligt att bara sluta umgås med någon. Men på detta sätt tar du kontrollen över vem du vill ha i ditt liv och vem inte.

No Comments

Post A Comment